Menu

XIX Costa Brava Line Dance Festival

16 - 19 Maig/May, 2019. Palafrugell (Costa Brava, Spain)

CONVIDATS AL FESTIVAL 2018

ADRIAN CHURM (REGNE UNIT)

L'Adrian va començar a practicar balls de saló i balls llatins a l'edat de 6 anys. Va començar a competir quan tenia 7 anys, i va guanyar diverses competicions, tot i que la seva carrera va acabar uns anys després a causa d'una lesió al genoll. L'any 1992 va començar a ensenyar Line Dance i a fer coreografies. En té de tant conegudes com Imelda's Way, Give me Love o Voodoo Jive. L'any 2012 va venir per primera vegada al nostre festival i s'ha convertir, des del primer moment, en part de la nostra gran família.

 

 

DEBBIE ELLIS (REGNE UNIT)

La Debbie va començar a ballar als 13 anys després d'anar amb la seva mare a un parell de classes: va quedar enganxada des del primer grapevine! Quan tenia 15 anys va obrir la seva pròpia classe a Torquay. Va continuar ensenyant i als 20 anys va agafar-se un any sabàtic per anar a navegar amb el seu aleshores promès, Paul Ellis, per Portugal abans d'establir-se a Torrevieja, Espanya, on encara viuen a hores d'ara. La Debbie té actualment sis classes setmanals des de nivell Debutant fins a Avançat.  

La Debbie va començar a coreografiar quan tenia 15 anys. El seu primer èxit va ser l'any 2006 amb Solo Humano - va ser número 1 a les llistes durant dues setmanes. Aquest va anar seguit del seu gran èxit: Amor De Hielo (que va ensenyar al Festival l'any 2016), número 1 a les llistes durant 10 setmanes l'any 2007 i més de 8 milions de visites a Youtube! Durant la seva carrera com a coreògrafa ha tingut el plaer de treballar amb alguns dels millors en aquest món, com són Rob Fowler o Dee Musk.  

En Paul i la Debbie van venir per primera vegada al Costa Brava Line Dance Festival l'any 2002 i no se n'han perdut ni un des de llavors. Han vist créixer el Festival amb més ballarins i més coreògrafs any rere any. Diuen: "Considerem en Rafel, l'Ariadna i tots els ballarins catalans no només amics sinó família. Estem desitjant tornar l'any que ve per tornar a gaudir d'un Festival fantàstic, i que segueixi així motls anys més!"

 

 

ANDREW & SHEILA PALMER (REGNE UNIT)

Des de ben joves l'Andrew i la Sheila han gaudit i han format part de la música i el ball. L'Andrew, a més, ha estat músic (saxofòn i clarinet en una banda anglesa de ball) que tocava la música de Glenn Miller.
A la Sheila l'apassiona la música i el ball en general, però estima amb bogeria la música country. 
Amb més de 21 anys d'experiència en el line-dance, i sobretot en l'anomenat "western partner dancing", (ball tradicional country en parelles), els encanta compartir la seva passió pel ball. Estan molt contents de tornar a formar part de l'equip d'aquest any i de retrobar tots els ballarins.

 

JEFFKE CAMPS (BÈLGICA)

En Jeffke té 24 anys i és ballarí, instructor, coreògraf i director d'esdeveniments. Va començar a ballar linedance l'any 2008 i va començar a ensenyar el 2009 després d'haver assistit a diversos cursos nacionals i internacionals d'instructor. A finals del 2009 va crear la seva pròpia associació, on fa cursos de linedance individual però també cursos de ball en parella. Durant anys també va assistir a classes de tècnica i va participar a competicions de la WCDF i de la UCWDC. Va guanyar molts premis tant en categories individuals com en parella, però la majoria van ser a les divisions de coreografies. Després d'un temps va decidir deixar de competir i centrar-se en l'apartat social del linedance i en passar-ho bé, i ara dedica el seu temps a fer classe i a organitzar workshops tant a Bèlgica com a d'altres països veïns. La seva carrera com a coreògraf va començar a despuntar fa un parell d'anys i ara ja és una de les joves promeses del Line Dance a nivell internacional, sobretot després d'haver guanyat dos Crystal Boot Awards per la seva participació a les coreografies "Oh Carol" i "Run Me Like A River".

 

MIQUEL MENÉNDEZ (CATALUNYA)

En Miquel va començar a ballar quan tenia 15 anys (i d'això ja en fa uns quants!). Va començar a competir quan en tenia 17 i des de llavors ha anat pujant escalons fins a aconseguir ser MegaStar, la màxima categoria de la WCDF. Quan tenia 20 anys va debutar com a entrenador i avui en dia ja és professor de diversos ballarins d'Àustria, Letònia, Suècia, Espanya, França i Itàlia, entre d'altres. És jutge en actiu de la WCDF i ha rebut classes d'alguns dels millors ballarins i entrenadors del món, com en Roy  Verdonk, en Roy Hadisubroto o en Barry Durand. Un dels moments més importants de la seva carrera com a coreògraf i instructor va ser quan va ser convidat per la KoLDA (Korean Line Dance Association) al seu festival anual l'any 2010 al costat de la Jo Thompson.

 

WILLIE BROWN (ESCÒCIA)

En Willie, escocès, practica Line Dance des del 1989 - fa quasi 30 anys! Després d'haver competit durant la seva adolescència i guanyat diversos premis a nivell escocès i anglès a la UCWDC  i Masters In Line, va començar a donar classes l'any 2001. Actualment, imparteix classes quatre dies a la setmana i organitza festes mensualment, workshops i caps de setmana arreu del Regne Unit. També escriu una columna per a la revista escocesa CWDS (dedicada a la música country i al ball en línia) i s'ha convertit recentment en el representant escocès del United Kingdom Dance Council (UKDC), organitzant cursos per a instructors i exàmens.

Willie Brown també ha obtingut grans èxits com a coreògraf - el moment més important de la seva carrera va ser, sens dubte, quan la seva coreògrafia "Heart Of An Angel" va guanyar el Crystal Boot Award al millor ball de nivell Iniciat del 2007. Altres coreografies que ens ha regalat són, per exemple, "Cecilia" (nominada a un Crystal Boot Award), "The Real Deal", "My Middle Name", "I Am Me" i "Falling Deeper".

En Willie ens agraeix l'oportunitat de poder venir per primer cop al Festival i diu que té moltes ganes de conèixer gent nova, fer molts amics i passar-ho molt bé!

 

HEATHER BARTON (ESCÒCIA)

La Heather, d'Escòcia, va començar a ballar fa 25 anys després que la seva mare li demanés si volia acompanyar-la a una de les classes que es duien a terme a la zona. De seguida s'hi va enganxar i va començar a donar classes just un any després de començar a ballar. Durant els exàmens va conèixer la Lizzie Clarke, gran influència en la seva carrera, ja que al veure com de divertides feia les classes va decidir que volia ser com ella. 
 
Després d'uns anys molt frenètics, ara té una classe per a Debutants i una altra per Iniciats/Intermig els dimarts a la nit. La Heather també organitza un ball social al mes, dos caps de setmana fora a l'any i un Festival de tot un dia també dues vegades per any. 
 
Pel que fa a coreografies, ha estat molt afortunada de tenir èxit tant quan ha coreografiat individualment com quan ho ha fet amb altres companys amb balls com "Cecilia", "The Real Deal", "Missing" o "Every Time She Walks By".
 
L'any que ve la Heather estarà ocupada amb esdeveniments a l'estranger, a llocs com Alemanya o la Costa Brava i amb esdeveniments per a la LDF, organització de la qual és ambaixadora. La Heather té moltes ganes de ballar amb tots vosaltres i de veure-us col·laborar amb la LDF un any més!
 
 

NEUS LLOVERAS (CATALUNYA)

La Neus Lloveras va començar a ballar country el setembre del 2001. Després d'un temps com a alumna va començar a donar classes. Durant aquests anys ha passat per molts locals, entre d'ells alguns tan coneguts a casa nostra com el Kansas o el Nashville, i actualment la podem trobar al Barn de'n Greg, al Renegade i al Legends. La Neus fa classe cada dia de la setmana, però quan té estones lliures, les dedica a crear coreografies. Algunes de les més conegudes i que segur que sonaran durant el Festival són Cajun Dance, Ending, Country Style, Quim i Wham Bam.

La Neus ha fet workshops a Festivals internacionals com Voghera, Cavaillon i Chaponost (Lyon), i tenim moltes ganes de tenir-la entre nosaltres per primera vegada!

 
 
 

GABI IBAÑEZ & PAQUI MONROY (CATALUNYA)

En Gabi i la Paqui ballen en linia des del 2001, van començar amb un curset d'estiu a Cardedeu i des de llavors que no han parat.

En Gabi és instructor i coreògraf des de fa més de 15 anys, i la Paqui uns quants anys després també va començar a fer d'instructora, tots dos són instructors de diferents associacions, de centres civics i Honky Tonks. Donen classes cinc o sis  dies a la setmana.

Les seves coreografies més ballades són el P-3 i el JR entre altres.

Aquest any i el que vé estan com a convidats a events europeus on han de fer workshops de Country Style Catalan, com el “French's Day” al Sud de França, l'”Acvi Day” a la regió de Var (França) i el “Country 4  Friends 2nd” a Austria.

Després de molts anys dels GiP a l'organització del Festival, s'estrenen com a professors convidats... I estem segurs que serà un èxit!

 

MERCÈ ORRIOLS (CATALUNYA)

La Mercè Orriols va veure ballar line dance per primera vegada en un viatge als EEUU l’any 1993. Era un nombrós grup de gent que es movien alhora i donaven moltes voltes i tots a la vegada i això la va captivar. Més endavant, l’any 2000 per l’aniversari d’un amic van anar al Nashville Honky Tonk de Terrassa. Des de llavors va començar a anar a classes i a ballar sovint. La Imma, llavors la professora del Vivaldi, va haver de deixar les classes i li va demanar que les fes ella a partir del setembre del 2003. Aquell estiu va estudiar tota la terminologia que va poder, fulls de ball, informació del que va trobar i vaig començar al Vivaldi on encara hi dóna classes cada dimecres. De la primera classe en farà aviat 15 anys. També ha donat classes al Wild Bunch (2005 -2012), a diferents centres cívics i locals. Cada dia de la setmana en un lloc diferent i també la majoria de dissabtes i diumenges. Algú pot pensar que n’hauria de tenir prou, però si té el dissabte lliure el que fa és anar a ballar!

La Mercè ha fet workshops en esdeveniments com el Salardú Country Rock Festival, al Belt Festival a Itàlia o al Festi 66 al sud de França. La primera vegada que va venir al nostre Festival i va veure a tants bons coreògrafs junts, va ser a Platja d'Aro l'any 2006, i des d’aleshores cada any hi han estat. L'any 2016 van entrar al Costa Brava Line Dance Festival Hall Of Fame. 

L'any 2002 es va estrenar com a coreògrafa amb una coreografia que ella considera "molt senzilla i avorrida, però ben estructurada per a la cançó". A partir de llavors ha seguit coreografiant més i millor, i alguns dels seus èxits són Breaking Horses, Canadian Boots, i Next One.

Tenim moltes ganes de veure la Mercè a dalt de l'escenari del nostre Festival!

 

 

MÚSICA EN DIRECTE AMB:

TIM NASH (BÈLGICA)

En Tim Nash va començar a cantar i a tocar el teclat quan era molt petit i a l'edat de 14 anys ja tocava a la banda del seu pare. 

Ha actuat amb molts grups musicals a Bèlgica i a l'estranger i ha tocat el teclat de manera habitual als grups "Alana Dante" i "Guy Swinnen Band". Aquest jove artista està molt relacionat amb la música rock però també anima les festes amb música swing. disco, clàssics, grans hits holandesos i èxits actuals. L'any 2011 va afegir la música country i el line dance al seu repertori i és per aquest motiu que des de llavors en podeu gaudir a moltes festes.

Com ja porta dos anys fent, en Tim tocarà en directe les seves cançons, a les que hi afegirà el seu toc personal per a fer-vos gaudir com mai. No tenim cap dubte que us farà ballar sense parar!