Menu

XX Costa Brava Line Dance Festival

14 - 17 Maig/May, 2020. Palafrugell (Costa Brava, Spain)

Gasten

ADRIAN CHURM (VK)

Adrian begon zijn danscarriere in de ballroom en latin disciplines toen hij 6 jaar was. Toen hij 7 was deed hij al mee aan wedstrijddansen. Hij was lid van het Britse dansteam. Hij won meerdere nationale en internationale competities in zowel het ballroom als het latin dansen. In het begin van de jaren negentig was hij een van de mededingers in het Britse tv programma “Come Dancing”. In 1992 begon hij les te geven in het lijndansen, omdat een knieblessure hem ertoe dwong om te stoppen met ballroom en latin. Hij werkte ook als danser en adviseur voor het Britse tvdrama The Forsyth Saga en als choreograaf en raadgever voor UpCountry. Hij is een regelmatige gast van het festival sinds 2012.

 

CHRIS HODGSON (VK)

Chris heeft haar hele leven gedanst. In 1984 startte ze haar eigen aerobics dansbedrijf (tot 2007). In 1996 begon ze te werken als linedance instructeur. Zij was de “Linedancer Magazine UK” choreograaf van het jaar in 1999.  In 2008 was ze de winnaar van de “Improver Dance of the Year” voor Galway Girls en in 2014 werd ze opgenomen in de Hall of Fame, een “onverwachte eer”. In de loop der jaren heeft ze vele dansen gechoreografeerd, en sommige zijn echte toppers geworden. In 2011 kwam ze voor het eerst naar het festival. 

 

DEBBIE ELLIS (VK)

Debbie Ellis is is een fijne meid uit Torrevieja (Torrevella) in Alicante (Spanje). Debbie is Britse maar ze woont en werkt al jaren in Spanje met haar man Paul. Ook hij is ieder jaar bij ons te gast. Debbie komt al sinds 2003 naar ons festival

 

ANDREW & SHEILA PALMER (VK)

Al van jongs af aan hebben Andrew en Sheila iets gehad met muziek en dansen. Andrew heeft vele jaren saxofoon en klarinet gespeeld in een “dance band”, die vooral de muziek van Glenn Miller deed herleven.Sheila en Andrew hebben 21 jaar ervaring met linedancing en western partnerdansen. Ze prijzen zich gelukkig dat ze hun passie voor dans met velen hebben kunnen delen op meerdere plaatsen ter wereld. Andrew en Sheila waren vorig jaar voor het eerst bij ons te gast. Het was liefde op het eerste gezicht en we nodigden hen dan ook onmiddellijk uit om ook dit jaar weer van de partij te zijn. Ze stemden toe en we kijken er dan ook naar uit om hen hier weer te mogen verwelkomen. 

 

JEFFKE CAMPS (BELGIË)

Jeffke (22) is een Belgische danser, instructeur, choreograaf en events manager. Hij begon in 2008 met linedancing en een jaar later begon hij les te geven, dit na deelname aan enkele nationale en internationale trainingsprogrammas voor dansleraren / instructeurs. Eind 2009 startte hij zijn eigen dansclub, waar hij les gaf aan alle niveaus van linedancing en partnerdansen. Hij schoolde zich verder in techniek bij meerdere internationale sterren in het linedancing en hij nam deel aan meerdere kampioenschappen van WCDF & UCWDC. Hij won meerdere prijzen bij de klassieke dansen en het partnerdansen. Hij won vooral prijzen voor zijn choreografieën. Jeffke stopte met  wedstrijddansen en richtte zich meer op het plezier van het dansen, het social dansen en het aanleren van dansen tijdens workshops voor meerdere in België en andere landen.

 

MIQUEL MENÉNDEZ (CATALONIË)

Miquel Menéndez begon met linedancing toen hij 15 was. Vanaf zijn 17de nam hij deel aan wedstrijden. Hij bereikte de topdivisie in de WCDF, de Megastar divisie. Toen hij 20 was begon hij te werken als dansleraar. Hij coacht meerdere dansers in Europa. Op het moment werkt hij met studenten uit Oostenrijk, Litouwen, Zweden, Spanje, Frankrijk, Italië, etc. Hij is internationaal jurylid voor de WCDF en hij kreeg erkenning van grote namen in de linedance wereld zoals Roy Verdonk, Roy Hadisubroto, Barry Durand en anderen. Een van zijn grootste verwezenlijkingen als choreograaf was de uitnodiging van de KoLDA (Korean Line Dance Association) voor hun jaarlijks festival in 2010. Hij was er samen met de gerenomeerde Jo Thompson.

 

 

WILLIE BROWN (SCHOTLAND)

Wilie, uit Schotland, doet al aan line dansen sinds 1989, al bijna 30 jaar dus! Als tiener naam hij deel aan competities, en hij won meerdere Schotse en Britse titels in UCWDC en Masters In Line. Hij begon les te geven in 2001. Nu geeft hij 4 dagen per week fulltime les, en hij organiseert maandelijkse sociale evenementen, workshops en weekend evenementen in heel het Verenigd Koninkrijk. Hij schrijft een column voor een country muziek & dans magazine (CWDS) en hij werd onlangs de Schotse vertegenwoordiger voor de United Kingdom Dance Council (UKDC). Voor hen organiseert hij trainingen en examens voor lesgevers.
 
Ook als choreograaf is hij succesvol. Zijn absoluut hoogtepunt was in 2007 toen  "Heart of an Angel" gekozen werd als "Improver Level Dans van het Jaar" tijdens de Crystal Boot Awards. Hij schrijft choreografieën voor alle niveaus. Sommige van zijn recente dansen zijn Cecilia (genomineerd voor de  CBA), The Real DealMy Middle NameI am Me en Falling Deeper.
 
Willie zegt: "Bedankt, Rafel en Ariadne,  voor deze ongelooflijke kans. Ik kijk echt uit naar mijn eerste bezoek aan het Costa Brava Line Dance Festival en ik kan haast niet meer wachten om nieuwe vrienden te ontmoeten en PLEZIER te maken".

 

LIVE MUZIEK MET TIM NASH (BELGIË)

Tim Nash kreeg het zingen en keyboard spelen al met de paplepel ingegoten. Op z'n 14de stond hij al meermaals op het podium als keyboardspeler bij het dansorkest van zijn vader. Ondertussen heeft hij al heel wat optredens op z'n naam staan bij diverse bands in binnen- en buitenland en was hij de vaste toetsenist bij oa. "Alana Dante" en "Guy Swinnen Band". Maar niet enkel rockmuziek valt in de smaak bij deze jongeman. Feesten opluisteren met swingende disco, de klassiekers van vroeger, Nederlandstalige meezingers en actuele top 40 muziek is hem niet vreemd. Sinds 2011 voegt Tim hier ook nog Country & Line Dance muziek aan toe waardoor je hem tegenwoordig ook meermaals treft op diverse country & line dance avonden. Zoals altijd speelt en zingt Tim volledig live en dit met zijn eigen speciale twist, waardoor hij ongetwijfeld het kot op stelten zet. Géén midifiles of karaoke toestanden, maar dus 200% live!